Over Lucky Over Lucky

Over Lucky

Sander van de Pavert (1976) is de drijvende kracht achter LuckyTV. Na een opleiding grafische vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, startte Sander in 2001 een reeks video-experimenten, met bestaande televisiebeelden als belangrijkste ingrediënt. Door het mes te zetten in allerhande spelshows, series, bedrijfsfilms, nieuwsberichten en interviews ontstond de onuitputtelijke bron van genoegen, die later vorm vond in LuckyTV. In 2002 kon hij na enig aandringen aanschuiven bij de publieke omroep en kort erna maakte hij een glorieus televisiedebuut bij VARA Laat, het gehandicapte zusje van DWDD.

Sinds 2005 was zijn dagelijkse videocolumn een vast onderdeel van De Wereld Draait Door, per 2020 zijn ze afwisselend te zien bij Jinek en/of Beau. Inmiddels verrichtte Lucky al ruim tweeduizend televisiereparaties.

Vanuit Den Haag maakt Lucky iedere werkdag een filmpje voor Jinek en/of Beau. In de beslotenheid van zijn compacte studio stort hij zich dagelijks zo’n tien uur lang op de televisieactualiteit en maakt daarvan een bijdrage voor de uitzending diezelfde avond. Daarbij laat hij zich graag inspireren door het kleurrijke Hollandse tv-landschap, aangemoedigd door de dagelijkse actualiteit.

Waarvan akte.

Bij tijd en wijle staat de mediaschuwe Van de Pavert de vaderlandse pers te woord. Zo schreef Sander Donkers in 2013 een profiel voor Vrij Nederland, dat u hier kunt lezen. In 2021 deed dezelfde Donkers dit nog eens dunnetjes over voor een andere broodheer: de Volkskrant. Aimee Kiene had hem voor dezelfde ochtendcourant in 2016 ook al geïnterviewd. Tevens sprak Van de Pavert met kwaliteitsmedia als Nu.nl en Boulevard toen hij in 2019 zijn eigen ‘talkshow’ presenteerde, onder de titel ‘Avondland’. Daar schoven BN’ers als Andries Knevel, Catherine Keyl, Giel Beelen, Jort Kelder en Freek Vonk aan.