Over Lucky Over Lucky

Uw televisiereparateur sinds 2002

LuckyTV wordt geschreven en gemaakt door Sander van de Pavert (1976). Sinds 2005 is zijn dagelijkse videocolumn een vast onderdeel van De Wereld Draait Door. De eerste Luckies waren er toch al in 2002; toen nog als komisch verlichtende bijdrage aan vergeten programma’s als VARA Laat, Jensen!, Sixpack en De Mike en Thomasshow. Inmiddels verrichtte Lucky al zo’n tweeduizend televisiereparaties.

Na een opleiding grafische vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, startte Sander in 2001 een reeks video-experimenten, met bestaande televisiebeelden als belangrijkste ingrediënt. Door het mes te zetten in allerhande spelshows, series, bedrijfsfilms, nieuwsberichten en interviews ontstond de onuitputtelijke bron van genoegen, die later vorm vond in LuckyTV.

In 2002 kon hij na enig aandringen aanschuiven bij de publieke omroep en kort erna maakte hij een glorieus televisiedebuut bij VARA Laat, het gehandicapte zusje van DWDD. Filmpjes van toen, eveneens wat primitief van karakter, zijn nog terug te vinden in het archief.

De Wereld Draait Door

Vanuit Den Haag maakt Sander iedere werkdag een filmpje voor De Wereld Draait Door. In de beslotenheid van zijn compacte studio stort hij zich dagelijks zo’n 10 uur lang op de televisieactualiteit en maakt daarvan een bijdrage voor de uitzending diezelfde avond. Daarbij laat hij zich graag inspireren door het kleurrijke Hollandse tv-landschap; aangemoedigd door de dagelijkse actualiteit, maar bovenal door de glansrijke manier waarop die op televisie wordt verbeeld.

Soms komt LuckyTV te vervallen. In vrijwel alle gevallen is dat het gevolg van tijdnood bij De Wereld Draait Door. Vanwege het dominerende achtuurjournaal is er dan geen ruimte meer voor LuckyTV. Door de NOS wordt op dit moment hard aan het probleem gewerkt.

De kitchenette van LuckyTV

U wilt weten hoe LuckyTV zoal wordt gemaakt? Journalist Sander Donkers liep in 2013 een dagje met uw televisiereparateur mee. Het was een mooie dag. En hij schreef er een uitstekend stuk over in Vrij Nederland. Lees het hier.